Afscheid van een mooi meisje…

Twee jaar geleden kreeg ik een telefoontje van Patricia van Vliet van Monuta uitvaartzorg. Ze vertelde dat ze net bij familie vandaan kwam waar na twee weken vechten hun veel te vroeg geboren dochtertje was overleden. Zo, dat kwam binnen bij mij. Zeker als je zelf ouder bent. Het is volgens mij de ergste nachtmerrie van elke ouder, als je je verheugd op de geboorte van een wonder dat de baby dan veel te vroeg geboren wordt en dan door een stomme bacterie uiteindelijk na 2 weken overlijdt. Tranen stonden in mijn ogen, wat een vreselijk nieuws. Dit vlindertje zou het eerste kindje zijn wat ik als afscheidsfotograaf mocht gaan fotograferen.

Afscheid Veerle -17

De ochtend van het afscheid, op tijd vertrek ik naar Etten-Leur waar de ouders van V. wonen en waar hun vlindertje gelukkig de dagen voor het afscheid thuis mocht zijn. Het moment dat je over de drempel stapt is zo heftig, het verdriet is voelbaar. Maar ik ben er niet om het verdriet binnen te laten komen, mijn gevoel moet uit, tenminste voor zover dat kan. Op dat moment is mijn camera mijn buffer. Samen met de ouders en Patricia lopen we naar boven waar V. op een mooi bedje ligt met knuffels om haar heen. Buffer… camera… nou even niet. Tranen stromen over mijn wangen. Wat een mooi maar veel te klein poppetje. Terwijl ik dit aan het typen ben komt de emotie weer terug. Even diep ademhalen en ik maak foto’s, veel foto’s. Dit zijn momenten die zo belangrijk zijn voor ouders om als herinnering te hebben.

De rest van de dag maak ik ook heel veel foto’s, In het crematorium waar het afscheid van V. gehouden wordt met veel familie en vrienden, er liggen mooie bloemstukken om haar heen. Met knuffels erin, in de vorm van een ster, er liggen tekeningen en ook het speeldoosje staat er wat de moeder van V vaak tegen haar buik hield toen V nog mocht groeien.

 

Na het crematorium brengen we V. naar haar plekje op de begraafplaats Liesbosch. Ze heeft een mooi plekje in de zon.

Tot op de dag van vandaag als ik over de snelweg langs de begraafplaats rijd zeg ik V gedag…

 

Hoe bijzonder is het dat ik je kleine zusje op de foto heb mogen zetten, we hebben een cakesmash gedaan. Weet je dat ze heel erg op je lijkt?

 

Dag lieve kleine vlinder ik zal je nooit vergeten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s