Middagje op de beurs

Altijd een belevenis een middag op een beurs staan, nieuwe mensen ontmoeten en uitleggen waarom je daar staat en jezelf probeert te promoten.

Deze beursdag was anders dan de andere dagen dat ik mocht vertellen over mijn passie fotografie. Ik stond samen met Boukje Canaan en Anna Groot van afscheidsmomenten op de beurs, Licht op de Dood.

Ik vond het heel fijn om samen met collega’s voor hetzelfde doel te staan.

Foto beurs Anna, Boukje en Mich 19-3-17

                                                                          Foto van Anna Groot, gemaakt door Alessandra Mignardi

We hebben mensen kunnen laten zien hoe mooi afscheidsfotografie is en dat het heel waardevol zou kunnen zijn tijdens het verwerken van het verdriet. Ook konden we laten zien dat we zeker niet de verdrietige kant van een afscheid laten zien maar vooral de mooie en bijzondere momenten die iemand beleeft tijdens een afscheid. Nabestaanden onthouden helaas vaak alleen de verdrietige momenten.

Een klein nadeel was dat wij in een ruimte op afstand van de grote zaal stonden, daarom was het extra fijn om niet alleen te zijn. Nu konden we om de beurt rondkijken in de grote zaal en kennismaken met collega’s uit de uitvaartbranche. Hele mooie en waardevolle dingen gezien. Inspirerende mensen ontmoet.

Wat mij het meest is bijgebleven is de kist van Onora. Toen ik die kist zag staan dacht ik, bijzonder een plastic kist J Kan je doorgeven aan de volgende in je familie die overleden is… een soort familie kist. Maar wat bleek… het is een biologisch afbreekbare kist gemaakt van onder andere mais.

kist-naturel

                                                                                                                          Foto Onora.eu

Ik vind het een heel mooi ontwerp. Deze kisten mogen omdat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn ook gebruikt worden op natuurbegraafplaatsen.

Fijn ook om te zien dat er steeds meer mogelijk is op uitvaartgebied. Je hoeft niet voor standaard te kiezen je kan je afscheid zo mooi en eigen maken als je zelf wilt. Ik ben blij en dankbaar dat ik daar met mijn fotografie een bijdrage aan mag leveren.

Bedankt collega’s op naar de volgende beurs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s